Padlizsános Muszaka

vasárnap, június 24, 2018

- PADLIZSÁNOS MUSZAKA -

Egészen pontosanem tudjuk honnan ered, állítólag Görögországból, a törökök is magukénak mondják, az arabok pedig meg vannak győződve, hogy ők hozták be Europába, Törökországon és Görögországon át.  Tény az, hogy a muszaka igen kedvelt főétel a Balkán régióban és Kelet-Europában.


Az eredeti recept hússal készül, de semmi gond!  Veganizáltuk!

Hozzávalók:

  • 2 db nagy padlizsán
  • fél kiló főtt krumpli
  • 2 db közepes hagyma
  • 500 ml kockára vágott paradicsom
  • 2 ek olaj
  • friss bazsalikom, oregano, csombor

A padlizsánt 1 cm vastag karikákra vágjuk és jól lesózzuk.  1 óráig állni hagyjuk.






Közben elkészítjük a paradicsomszószt a következőképpen:  kevés vízben 5 percig pároljuk a felvágott hagymát, a végén hozzáadjuk a 2 ek olajat, beletöltjük a kockára vágott paradicsomot (ez most nekem tavalyról befőzött paradicsom) és a fűszereket, 15 percig főzzük amíg besűrűsödik.




Időközben elkészítjük a fehér szószt: Összeturmixolunk 1/2 cs főtt rizset, 1/2 kk sót, 3 ek olajat, 1 és 1/2 csésze natúr szójatejet




A padlizsánról lemossuk a sót, kiolajozott tepsiben mindkét felén 5-5 percig sütjük a 180 C fokos sütőben, utána rétegesen lerakjuk:


  • karikára vágott főtt krumpli
  • padlizsán
  • paradicsom szósz
  • fehér szósz 
  • stb. 








Fehér szósszal fejezzük be, megszórjuk friss bazsalikom levéllel és 180 C fokon 30 percig sütjük.






Ha tetszett kérlek oszd meg :)

You Might Also Like

0 comments

A legnépszerűbb bejegyzések

Kövess a Facebook-on

Flickr Images