Sárgaborsó pástétom

vasárnap, december 02, 2018

 

😂 - SÁRGABORSÓ PÁSTÉTOM


Hozzávalók:

  • 1/4 kg sárgaborsó
  • 2 közepes fehér hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 ek napraforgóolaj
  • 1 kisebb krumpli
  • 1 csésze forró víz
  • só, vegeta (monoszódium glutamátmentes, lehetőleg házi vegeta)
  • késhegynyi piros paprika
  • késhegynyi kurkuma (opcionális, szép sárga színt ad)
  • csombor (nyáron friss, télen szárított)
  • 2 ek sörélesztő pehely
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek tahini (szezámpaszta)
  • 1 ek citromlé


Ekészítése:


  1. A sárgaborsót 6-8 órán át áztatjuk, letöltjük a vizet, jól lemossuk
  2. A hagymát apróra vágjuk, vízben megpároljuk, amikor majdnem elkészült, hozzáadjuk a napraforgóolajat, zúzott fokhagymát, piros paprikát és kurkumát.
  3. Ezután beletesszük a sárgaborsót és feltöltjük forró vízzel.
  4. Megsózzuk, vegetázzuk, hozzáadjuk a csombort.
  5. A krumplit felkockázzuk és azt is beletesszük.
  6. Ha minden jól megfőtt hagyjuk kihüni és összeturmixljuk a sörélesztő pehellyel, az olíva olajjal, tahinival és citromlével.  
  7. Egy kis tálba rakjuk és díszítjük.














 Ha tetszett, kérlek oszd meg :)

You Might Also Like

0 comments

A legnépszerűbb bejegyzések

Kövess a Facebook-on

Flickr Images