Sárgaborsó pástétom
vasárnap, december 02, 2018😂 - SÁRGABORSÓ PÁSTÉTOM
Hozzávalók:
- 1/4 kg sárgaborsó
- 2 közepes fehér hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 ek napraforgóolaj
- 1 kisebb krumpli
- 1 csésze forró víz
- só, vegeta (monoszódium glutamátmentes, lehetőleg házi vegeta)
- késhegynyi piros paprika
- késhegynyi kurkuma (opcionális, szép sárga színt ad)
- csombor (nyáron friss, télen szárított)
- 2 ek sörélesztő pehely
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek tahini (szezámpaszta)
- 1 ek citromlé
Ekészítése:
- A sárgaborsót 6-8 órán át áztatjuk, letöltjük a vizet, jól lemossuk
- A hagymát apróra vágjuk, vízben megpároljuk, amikor majdnem elkészült, hozzáadjuk a napraforgóolajat, zúzott fokhagymát, piros paprikát és kurkumát.
- Ezután beletesszük a sárgaborsót és feltöltjük forró vízzel.
- Megsózzuk, vegetázzuk, hozzáadjuk a csombort.
- A krumplit felkockázzuk és azt is beletesszük.
- Ha minden jól megfőtt hagyjuk kihüni és összeturmixljuk a sörélesztő pehellyel, az olíva olajjal, tahinival és citromlével.
- Egy kis tálba rakjuk és díszítjük.
0 comments