Spenótos pesztó

szombat, november 03, 2018




😊 SPENÓTOS PESZTÓ




Az eredeti recept az olaszországi Genovából származik, a XVI-ik században mozsárban törték össze a hozzávalókat.  A modern verziót turmixolják, a vegán pesztóból egyszerűen kihagyják a parmezán sajtot, vagy vegán alternatívával helyettesítik.


Hozzávalók:

  • 100 g spenót
  • 1/2 cs naprafrgómag
  • 2 közepes cikk fokhagyma
  • 1 marék bazsalikom levél (friss vagy ennek megfelelő szárított)
  • 2 ek citromlé
  • 1/2 kk só
  • 100 ml olívaolaj
  • szükség szerint kevés víz


Elkészítése:


A hozzávalókat összeturmixoljuk, először víz nélkül, ha a turmix gép kéri, adunk hozzá kevés vizet is.

Ha nincs spenót, más zöld levelet is lehet használni, például fodros kelt. Az erősen 'káposztás' íze miatt, kicsit megpároltam, leszűrtem és aztán turmixoltam.


Fodros kel

A pesztót különböző alakú főtt tésztával fogyasztják.



Persze, Erdélyben (de nem csak) kenyérre is kenik :)




Ha tetszett kérlek oszd meg :)

You Might Also Like

0 comments

A legnépszerűbb bejegyzések

Kövess a Facebook-on

Flickr Images