Paprikás
vasárnap, november 26, 2017😊 CSICSERIBORSÓ MÁRTÁS
Hozzávalók:
- 250 g főtt csicseriborsó
- 2 fej vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 1 db kápia paprika
- 2 db paradicsom
- zöld petrezselyem levél apróra vágva
- só
- zöldségkeverék
- 2 dl szójatej
- 1/2 dl olaj
- 1 kk citromlé
- 2 ek liszt
Elkészítése:
- A csicseriborsót beáaztatjuk éjszakára, megfőzzük és leszűrjük.
- A hagymát, a paprikát, a fokhagymát, a paradicsomot megpároljuk.
- Hozzáadjuk a csicseriborsót, zöldségkeveréket és a sót. További 10 percig főzzük. Beletesszük a petrezselyem zöldet.
- A szójatejből, olajból, citromléből és lisztből "tejfölös" habarást turmixolunk, ezzel még egyet lobbantunk, utána pedig levesszük a tűzről.
Ha tetszett kérlek oszd meg :)
0 comments