Rakott kelkáposzta

kedd, november 21, 2017


- RAKOTT  KELKÁPOSZTA


Hozzávalók:



  • 2 fej hagyma apróra vágva
  • 4 ek olaj
  • 1 cs barna rizs
  • 2 kötés (kb. 20 levél) fodros kelkáposzta
  • só ízlés szerint

Elkészítése


  1. A hagymát 5 percig pároljuk kevés vízben, utána hozzáadunk 2 ek olajat, sót és feltöltjük 2 csésze vízzel.  Beletesszük a megmosott barna rizst.  40 percig főzzük.  Félrevesszük a tűzről és fedő alatt hagyjuk további 20 percig.
  2. A kelkáposztát jól megmossuk, kivágjuk a középső vastag szárát, felaprozzuk, megpároljuk kevés vízben, 2 ek olajban, sóval ízsesítjük.  Kb. 20 pergic főzzük.
  3. Összekeverjük vagy rétegesen lerakjuk a rizzsel.  Növényi teföllel szolgáljuk fel.






You Might Also Like

0 comments

A legnépszerűbb bejegyzések

Kövess a Facebook-on

Flickr Images