Rakott kelkáposzta
kedd, november 21, 2017
- RAKOTT KELKÁPOSZTA
Hozzávalók:
- 2 fej hagyma apróra vágva
- 4 ek olaj
- 1 cs barna rizs
- 2 kötés (kb. 20 levél) fodros kelkáposzta
- só ízlés szerint
Elkészítése
- A hagymát 5 percig pároljuk kevés vízben, utána hozzáadunk 2 ek olajat, sót és feltöltjük 2 csésze vízzel. Beletesszük a megmosott barna rizst. 40 percig főzzük. Félrevesszük a tűzről és fedő alatt hagyjuk további 20 percig.
- A kelkáposztát jól megmossuk, kivágjuk a középső vastag szárát, felaprozzuk, megpároljuk kevés vízben, 2 ek olajban, sóval ízsesítjük. Kb. 20 pergic főzzük.
- Összekeverjük vagy rétegesen lerakjuk a rizzsel. Növényi teföllel szolgáljuk fel.
0 comments