Lencse felvágott

vasárnap, december 31, 2017




- LENCSE FELVÁGOTT



Majdnem azt mondtam, hogy szalámi...  Alakra hasonlít, állaga és íze azonban sokkal inkább emlékeztet a növények, mint az állatok világára.


Hozzávalók:

  • 200 g lencseliszt
  • 4 ek kukoricakeményítő
  • 4 db sült kápia paprika
  • 4 babérlevél
  • 7 cikk fokahgyma
  • 100 ml olaj
  • 1 liter víz
  • só ízlés szerint
  • 3 ek sörélesztő pehely
  • 1/2 kk szegfűbors




Elkészítése:

  1. A lencselisztet, babérlevelet és felkockázott sült paprikát elkeverjük 700 ml vízzel.  Kis tűzön állandó kavarás mellett 10 percig főzzük.  
  2. A kukoricakeményítőt elkeverjük a 300 ml vízzel és hozzáadjuk a lencséhez, 1-2 percig főzzük.
  3. Belekeverjük a többi hozzávalót: sót, sörélesztő pelyhet, olajat, zúzott fokhagymát és szegfűborsot.  
  4. A masszát hosszukás tepsibe kanalazzuk (a végeredmény: szögletes szeletek) vagy csészékbe (így kerek szeleteket kapunk).  
  5. Amikor kihűl könnyen elválik az edény falától és szeletelhető.



 Ha tetszett kérlek oszd  meg :)






You Might Also Like

0 comments

A legnépszerűbb bejegyzések

Kövess a Facebook-on

Flickr Images