Müzli szelet

kedd, január 09, 2018



- Müzli szelet



Száraz hozzávalók:




  • 1 1/2 cs nagyszemű zabpehely
  • 3/4 cs puffasztott rizs
  • 1/4 cs fehér szezámmag
  • 1/4 cs tökmag
  • 1/4 cs őrölt lenmag
  • 1/3 cs vörös áfonya vagy aszalt cseresznye
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 1/2 kk fahéj
  • 1/4 kk só

Folyékony hozzávalók:




  • 1/2 cs barna rizs szirup 
  • 1 ek juharszirup
  • 1/4 cs natur napraforgóvaj
  • 1/2 ek kókuszolaj
  • 1 kk vanília esszencia


Elkészítése:

  • Kibélelünk egy 25x25 cm tepsit sütőpapírral.
  • Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (zabpelyhet, puffasztott rizst, szezámmagot, tökmagot, őrölt lenmagot, szárított gyümölcsöt, kókuszreszeléket, fahéjat és sót).
  • A barna rizsszirupot egy kis lábasba tesszük, lassú tüzön felmelegítjük, hozzadjuk a juharszirupot, napraforgóvajat, kókuszolajat és összevegyítjük.  Amikor felmelegedett, levesszük a tűzről, belekeverjük a vanília esszencit.
  • Azonnal ráötjük a száraz hozzávalókra (az utolsó cseppet is kikaparjuk!), jól összekeverjük, amíg a zabpehely felszívja a folyadékot.  Vigyázzunk, hogy ne maradjanak száraz foltok.
  • A keveréket belekanalazzuk az előkészített tepsibe, elegyegetjük kézzel vagy egy kicsi nyújtófával. Minél tömöttebb lesz, annál jobban összeáll, annál könnyebb felvágni.  Simtítsuk el a széleit is, hogy egyenes szeleteket kapjunk.
  • Tegyük a tepsit 15 percre a mélyhűtőbe.  Könyebb lesz felszeletelni.  Ebből a mennyiségből 12 egyenlő szeletet vághatunk.
  • Csomagoljuk be őket egyenként.  A hűtőszekrényben 1 hétig, a mélyhűtőben egy megfelelő edényben 4-6 hétig tárolható. A müzli szelet a mélyhűtőben megkeményszik, ezért fogyasztás előtt tartsuk 5-10 percig szobahőmérsékleten.



Tippek:


  • Pergelt szezámmaggal és pergelt tökmaggal is készíthető.
  • A barna rizsszirupot nem lehet helyettesíteni - azt mondja az eredeti recept 
(http://ohsheglows.com/2016/09/26/new-mama-glo-bars-lactation-friendly-nut-free/).  

  • Mivel a rizsszirup igaz, hogy kapható, de elég drága, legközelebb ki fogom próbálni mézzel vagy melasszal és beszámolok az eredményről. 
  • Kipróbáltam mézzel és szuper lett 😀
  • Napraforgóvajat házilag is készíthetünk.  A napraforgómagot nagy fordulatú konyharobotban krémmé turmixoljuk.







Ha tetszett kérlek oszd meg :)




You Might Also Like

0 comments

A legnépszerűbb bejegyzések

Kövess a Facebook-on

Flickr Images