Lasagna

kedd, január 09, 2018



-  CSICSERIBORSÓS LASAGNA


Hozzávalók:

  • 16 tojásmentes lasagna lap
  • 200 g főtt csicseriborsót összeturmixolunk 300 ml paradicsomlével és sóval (amennyiben a csicseriborsó sótlan)
  • bazsalikom, oregano vagy más olasz fűszerek



Paradicsomszósz/lecsó:

  • 2 ek olaj
  • 2 nagy hagyma apróra vágva
  • 2 nagy paradicsompaprika kockára vágva
  • 2 kg paradicsom lehámozva és felkockázva
  • 1 kk só
  • 1 kk olasz fűszerkeverék

A hagymát megpároljuk kevés vízben és az olajban.  Hozzáadjuk a paprikát, 10 perc fövés után beletesszük a paradicsomot, sót és fűszereket és további 10 percig főzzük.

Az én receptemben most télire eltett lecsót használtam 2 x 800 ml befőttes üveggel, amely a fenti recept szerint készült tavaly nyáron.



"Sajtszósz"


Mármint vegán sajt :)


  • 6 ek főtt rizs
  • 300 ml natúr szójatej
  • 1 doboz tofu
  • 1/2 citrom leve
  • 3 ek olaj
  • 1 kk só

A fentieket összeturmixoljuk.




 Elkészítése:

Egy nagy kerámiatál alját kikenjük sajtszósszal.  Rárakunk 4 lasagna lapot.  Következik a paradicsomszósz, sajtszósz, megszórjuk fűszerekkel, újból lasagna stb...  Sajtszósszal fejezzük be.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütőpapírral letakarva 50 percig sütjk.  Az utolsó 5 percre levehetjük a papírt.





Variációk:


Brokkolis, csicseriborsós lasagna:

Itt a csicseriborsó egészben marad.










Spenótos lasagna







 Ha tetszett kérlek oszd meg :)

You Might Also Like

0 comments

A legnépszerűbb bejegyzések

Kövess a Facebook-on

Flickr Images