Lasagna
kedd, január 09, 2018
- CSICSERIBORSÓS LASAGNA
Hozzávalók:
- 16 tojásmentes lasagna lap
- 200 g főtt csicseriborsót összeturmixolunk 300 ml paradicsomlével és sóval (amennyiben a csicseriborsó sótlan)
- bazsalikom, oregano vagy más olasz fűszerek
Paradicsomszósz/lecsó:
- 2 ek olaj
- 2 nagy hagyma apróra vágva
- 2 nagy paradicsompaprika kockára vágva
- 2 kg paradicsom lehámozva és felkockázva
- 1 kk só
- 1 kk olasz fűszerkeverék
A hagymát megpároljuk kevés vízben és az olajban. Hozzáadjuk a paprikát, 10 perc fövés után beletesszük a paradicsomot, sót és fűszereket és további 10 percig főzzük.
Az én receptemben most télire eltett lecsót használtam 2 x 800 ml befőttes üveggel, amely a fenti recept szerint készült tavaly nyáron.
"Sajtszósz"
Mármint vegán sajt :)
- 6 ek főtt rizs
- 300 ml natúr szójatej
- 1 doboz tofu
- 1/2 citrom leve
- 3 ek olaj
- 1 kk só
A fentieket összeturmixoljuk.
Elkészítése:
Egy nagy kerámiatál alját kikenjük sajtszósszal. Rárakunk 4 lasagna lapot. Következik a paradicsomszósz, sajtszósz, megszórjuk fűszerekkel, újból lasagna stb... Sajtszósszal fejezzük be.Előmelegített sütőben 180 fokon sütőpapírral letakarva 50 percig sütjk. Az utolsó 5 percre levehetjük a papírt.
Variációk:
Brokkolis, csicseriborsós lasagna:
Itt a csicseriborsó egészben marad.Spenótos lasagna
Ha tetszett kérlek oszd meg :)
0 comments