Falafel

vasárnap, január 14, 2018




- FALAFEL

Középkeleti csicseriborsó fasírt















Hozzávalók:

  • 1/2 cs zabpehely
  • 2 cs főtt csicseriborsó
  • 4 cs főtt, meleg köles
  • 2 db vöröshagyma apróra vágva
  • 1/2 cs őrölt pirított szezámmag
  • 2 cs őrölt pirított napraforgómag
  • 2 ek olaj
  • 1 ek őrölt kömény vagy római kömény (ez az eredeti)
  • 1 ek tengeri só
  • 1 ek fokhagymapor vagy 3-4 gerezd friss, zúzott fokhagyma
  • 1 ek őrölt koriándermag
  • 3/4 cs aróra vágott friss zöldpetrezselyem
  • 1 cs zsemlemorzsa





Elkészítése:


A zsemlemorzsa kivételével összeturmixoljuk a hozzávalókat.   Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába.  Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben sütjük.

Az eredeti recept szerint olajban kellene sütni, de mivel a sült olaj nem csak, hogy elveszíti a tápértékét és ízét, de mérgező vegyi anyagokat bocsát ki és rákkeltő, ezért mi nagy ívben elkerüljük a serpenyőt.







 Ha tetszett kérlek oszd meg :)

You Might Also Like

0 comments

A legnépszerűbb bejegyzések

Kövess a Facebook-on

Flickr Images