Falafel
vasárnap, január 14, 2018
- FALAFEL
Középkeleti csicseriborsó fasírt
Hozzávalók:
- 1/2 cs zabpehely
- 2 cs főtt csicseriborsó
- 4 cs főtt, meleg köles
- 2 db vöröshagyma apróra vágva
- 1/2 cs őrölt pirított szezámmag
- 2 cs őrölt pirított napraforgómag
- 2 ek olaj
- 1 ek őrölt kömény vagy római kömény (ez az eredeti)
- 1 ek tengeri só
- 1 ek fokhagymapor vagy 3-4 gerezd friss, zúzott fokhagyma
- 1 ek őrölt koriándermag
- 3/4 cs aróra vágott friss zöldpetrezselyem
- 1 cs zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zsemlemorzsa kivételével összeturmixoljuk a hozzávalókat. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben sütjük.
Az eredeti recept szerint olajban kellene sütni, de mivel a sült olaj nem csak, hogy elveszíti a tápértékét és ízét, de mérgező vegyi anyagokat bocsát ki és rákkeltő, ezért mi nagy ívben elkerüljük a serpenyőt.
Ha tetszett kérlek oszd meg :)
0 comments