Mandulatej

szerda, január 24, 2018



- MANDULATEJ

Hozzávalók:

  • 1 cs mandula
  • 4 cs szűrt víz
  • 1 ek juharszirup (helyettesíthető 3 szem datolyával)
  • csipetnyi só

Elkészítése:

  1. A mandulát 12 órán át áztatjuk, pl. estétől reggelig.  
  2. Reggel letöltjük az áztató vizet
  3. A mandulát beletesszük a kancsós turmixba, hozzáadjuk a vizet, sót és juharszirupot vagy datolyát
  4. Jól-jól összeturmixoljuk, amíg krémes állagú lesz
  5. Leszűrjük egy sűrű szűrőszitán vagy valamilyen sűrű szövésű vásznon, én pl. egy függönydarabot kettőbe fogtam és az szuperül bevált.
  6. Üvegbe töltjük - igen, üvegbe, semmiképp nem műanyag flakonba!
  7. 2-3 napig minden további nélkül eláll a hűtőben.
  8. Leülepszik, de ez nem is olyan nagy baj, Használat előtt felrázandó.












Ha tetszett kérlek oszd meg :)

You Might Also Like

0 comments

A legnépszerűbb bejegyzések

Kövess a Facebook-on

Flickr Images