Mandulatej
szerda, január 24, 2018- MANDULATEJ
Hozzávalók:
- 1 cs mandula
- 4 cs szűrt víz
- 1 ek juharszirup (helyettesíthető 3 szem datolyával)
- csipetnyi só
Elkészítése:
- A mandulát 12 órán át áztatjuk, pl. estétől reggelig.
- Reggel letöltjük az áztató vizet
- A mandulát beletesszük a kancsós turmixba, hozzáadjuk a vizet, sót és juharszirupot vagy datolyát
- Jól-jól összeturmixoljuk, amíg krémes állagú lesz
- Leszűrjük egy sűrű szűrőszitán vagy valamilyen sűrű szövésű vásznon, én pl. egy függönydarabot kettőbe fogtam és az szuperül bevált.
- Üvegbe töltjük - igen, üvegbe, semmiképp nem műanyag flakonba!
- 2-3 napig minden további nélkül eláll a hűtőben.
- Leülepszik, de ez nem is olyan nagy baj, Használat előtt felrázandó.
Ha tetszett kérlek oszd meg :)
0 comments