Granola - Ropogós müzli

vasárnap, február 04, 2018

- GRANOLA  -  Egészséges reggeli





A granola alapja általában a zabpehely, habár társítható más pelyhekkel is, az édességet többnyire aszalt gyümölcs adja, dúsítható magokkal, diófélékkel vagy mandulával.  Legjobb ha otthon készítjük, mert így az kerül bele ami épp a család kedvence.  Vagy néha pont az a dió vagy aszalvány, ami már egy ideje a polcon várakozik és nem igazán van keletje.  A granolában új életre kel.  Néhány fűszer is, ami egészen jól ideillik: fahéj, vanília, szegfűszeg, kardamom.



Hozzávalók



  • 2 csésze durva zabpehely
  • 2 csésze finom zabpehely
  • 1/2 csésze búzacsira
  • 1 kk só
  • 2 ek barna cukor
  • 1/4 csésze őrölt lenmag
  • 1/3 csésze olaj
  • 1 kk vanília esszencia
  • 1/2 cs kókuszreszelék
  • 1/2 cs dió
  • 1/2 cs forró víz







Elkészítése




  1. Egy nagy tálban összevegyítjük a zabpelyhet, búzacsírát, sót, cukrot és lemagot.
  2. Egy kisebb tálban összekeverjük az olajat, vaníliát és hozzáadjuk a zabpehelyhez
  3. Beletesszük a kókuszreszeléket és meghintjük forró vízzel.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a keverket, jól lenyomkodjuk.
  5. 16o c fokon sütjük 3ö percig, amíg aranybarna lesz.
  6. Ha kihűlt, óvatosan átrakjuk egy légmentes üveg edénybe
  7. Növényi yoghurttal és friss gyümölccsel kiváló!





Kiváló ajándék is lehet!

(Köszönöm Erika Nedley!)

Ha tetszett kérlek oszd meg :)



You Might Also Like

0 comments

A legnépszerűbb bejegyzések

Kövess a Facebook-on

Flickr Images