Granola - Ropogós müzli
vasárnap, február 04, 2018- GRANOLA - Egészséges reggeli
A granola alapja általában a zabpehely, habár társítható más pelyhekkel is, az édességet többnyire aszalt gyümölcs adja, dúsítható magokkal, diófélékkel vagy mandulával. Legjobb ha otthon készítjük, mert így az kerül bele ami épp a család kedvence. Vagy néha pont az a dió vagy aszalvány, ami már egy ideje a polcon várakozik és nem igazán van keletje. A granolában új életre kel. Néhány fűszer is, ami egészen jól ideillik: fahéj, vanília, szegfűszeg, kardamom.
Hozzávalók
- 2 csésze durva zabpehely
- 2 csésze finom zabpehely
- 1/2 csésze búzacsira
- 1 kk só
- 2 ek barna cukor
- 1/4 csésze őrölt lenmag
- 1/3 csésze olaj
- 1 kk vanília esszencia
- 1/2 cs kókuszreszelék
- 1/2 cs dió
- 1/2 cs forró víz
Elkészítése
- Egy nagy tálban összevegyítjük a zabpelyhet, búzacsírát, sót, cukrot és lemagot.
- Egy kisebb tálban összekeverjük az olajat, vaníliát és hozzáadjuk a zabpehelyhez
- Beletesszük a kókuszreszeléket és meghintjük forró vízzel.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a keverket, jól lenyomkodjuk.
- 16o c fokon sütjük 3ö percig, amíg aranybarna lesz.
- Ha kihűlt, óvatosan átrakjuk egy légmentes üveg edénybe
- Növényi yoghurttal és friss gyümölccsel kiváló!
Kiváló ajándék is lehet!
(Köszönöm Erika Nedley!)
Ha tetszett kérlek oszd meg :)
0 comments