Trópusi "tehéntúrós" torta (vegán)

szerda, május 01, 2019




Trópusi "tehéntúrós" torta 


Tésztalap

  • ¾ cs datolya apróra vágva
  • ¼ cs víz
  • ¾ cs granola
  • ½ finom zabpehely
  • 3 ek finomra őrölt mandula

Töltelék

  • 2 cs natur tofu
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek vanília
  • 1 ananászkompot (darabok) – levével együtt
  • 3 ek kukoricakeményítő
  • 1 közepes banán, meghámozva, darabokra vágva
  • ½ cs méz

„Glazur”

  • 1 ½ cs fagyasztott áfonya vagy eper
  • ½ cs víz
  • 2 ek kukoricakeményítő



Elkészítése:


  1. Felfőzzük a datolyát és a vizet, lassú tüzön, lefedve 5 percig főzzük amíg meglágyul.  Hozzáadjuk a tésztalap többi hozzávalóját, összevegyítjük.  Belenyomkodjuk az enyhén kiolajozott tortaforma aljára.  Félretesszük.
  2. Összeturmixoljuk a tofut, citromlevet, vaníliát és az ananász felét.  Beletöltjük egy tálba.  A következőkben a turmixba tesszük a többi hozzávalót: a megmaradt ananászt, kukoricakeményítőt, banánt és mézet.  Ezt is a tálba töltjük, elkeverjük és ráöntjük a tésztalapra.  (Amióta Vitamix turmix gépet vásároltam azóta egyben is megy a turmixolás, nem kell két részletben). 170 oC-on kb 45 percig sütjük, amíg a széle kezd megbarnulni és a közepe megkeményedik.  Szobahőmérsékletre hűtjük.
  3. Egy kis lábasban vegyítsük el a fagyasztott áfonyát, vizet és kukoricakeményítőt.  Közepes lángon főzzük amíg megvastagszik és áttetsző lesz.  Kenjük a sütemény tetejére.  Amikor teljesen kihűlt 10 szeletre vágjuk.









Ha tetszett kérlek oszd meg :)

You Might Also Like

0 comments

A legnépszerűbb bejegyzések

Kövess a Facebook-on

Flickr Images