Pizza
szombat, november 18, 2017
Hozzávalók:
A tésztához
- 300 g teljes kiőrlésű liszt
- 300 g kenyérliszt
- 350 ml víz
- 1 1/2 kk só
- 3 ek olaj
- egy dióbélnyi friss élesztő
A hozzávalókat mérjük ki egy tálba és gyúrjuk össze. Ha van kenyérsütő gép, akkor bízzuk rá. Ha nincs, akkor kb. 10 percig gyúrjuk kézzel. Vizes konyhatőrlővel lefedjük a tálat (nem csak azért, mert nagyanyánk is így tette, hanem mert környezetbarátabb megoldás, mint a fólia) és egy órán át pihentetjük.
Közben elkészítjük a szószt. Nálam ez most télire eltett spagetti szósz volt.
Szósz
Szósz
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 1 ek olaj
- 1 üveg vagy doboz sűrített paradicsom
- olasz fűszerek
Ezeket addig főzzük amíg jó sűrű szószt kapunk.
Tofu szósz (ez a "sajt")
- 300 g sós tofu
- 3 ek olaj
- 1 főtt krumpli
- néhány ek szójatej (a tofu állagától függ a mennyiség)
Eddig biztosan megkelt a tészta, lisztezett felületen kinyújtuk, megkenjük előbb a paradicsomos szósszal, majd a tofu "sajttal", feltétnek pedig paradicsomot, paprikát, hagymát, kukoricát, borsót, olajbogyót rakunk rá. Ebből az adagból egy nagy tepsi pizza lesz.
0 comments