Pizza

szombat, november 18, 2017






- Pizza -



Hozzávalók:

A tésztához
  • 300 g teljes kiőrlésű liszt
  • 300 g kenyérliszt
  • 350 ml víz
  • 1 1/2 kk só
  • 3 ek olaj
  • egy dióbélnyi friss élesztő
A hozzávalókat mérjük ki egy tálba és gyúrjuk össze.  Ha van kenyérsütő gép, akkor bízzuk rá.  Ha nincs, akkor kb. 10 percig gyúrjuk kézzel.  Vizes konyhatőrlővel lefedjük a tálat (nem csak azért, mert nagyanyánk is így tette, hanem mert környezetbarátabb megoldás, mint a fólia) és egy órán át pihentetjük.  

Közben elkészítjük a szószt.  Nálam ez most télire eltett spagetti szósz volt.  





Szósz


  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 1 ek olaj
  • 1 üveg vagy doboz sűrített paradicsom
  • olasz fűszerek
Ezeket addig főzzük amíg jó sűrű szószt kapunk.





Tofu szósz (ez a "sajt")

  • 300 g sós tofu
  • 3 ek olaj
  • 1 főtt krumpli 
  • néhány ek szójatej (a tofu állagától függ a mennyiség)
Turmixoljuk össze a fenti hozzávalókat.


Eddig biztosan megkelt a tészta, lisztezett felületen kinyújtuk, megkenjük előbb a paradicsomos szósszal, majd a tofu "sajttal", feltétnek pedig paradicsomot, paprikát, hagymát, kukoricát, borsót, olajbogyót rakunk rá.  Ebből az adagból egy nagy tepsi pizza lesz.














You Might Also Like

0 comments

A legnépszerűbb bejegyzések

Kövess a Facebook-on

Flickr Images