Lassúfőző egytálétel
vasárnap, november 19, 2017😊 Lassú főző egytálétel -
Keresztül-kasul a kertben: magyarán, amilyen zöldség épp kéznél van
Hozzávalók:
- 1 csésze barna lencse, 2 órán át áztatva
- 1 csésze szójakocka beáztatva
- 2 fej hagyma apróra vágva
- 2 ek olaj
- 1 piros kápia paprika nagy kockákra vágva
- 1 nagy sárgarépa nagy karikákra vágva
- 1 zellerszár vékony szeletekre vágva
- 2 db nagy krumpli meghámozva
- 3 db csicsóka (mert épp volt, de amúgy opcionális)
- 1 csésze paradicsomlé
- 2 csésze víz
- 1 kötés petrezselyemzöld vagy zellerzöld
Elkészítése:
- A szójakockát 15 percig főzzük sós vízben, majd elöntjük a vizet és jól kinyomkodjuk.
- Elővesszük a lassú főzőt (anglul slow cooker vagy crockpot néven ismert). Ha nincs lassú főző, akkor egy jó vastag fenekű lábast vagy vaslábast.
- Belerakjuk az összes hozzávalót a lassú főző kerámia edényébe és beállítjuk a legalacsonyabb hőfokra. Kb. 3 óra alatt készül el. A lábasban - attól függően, hogy milyen alacsony a hőfok - kb. 1-2 órára lesz szükség. Minél lassabban fő, annál jobban összeérnek az ízek.
Nekem ilyen lassú főzőm van:
A kép forrása: itt
0 comments