Lassúfőző egytálétel

vasárnap, november 19, 2017



😊 Lassú főző egytálétel -

Keresztül-kasul a kertben: magyarán, amilyen zöldség épp kéznél van

Hozzávalók:
  • 1 csésze barna lencse, 2 órán át áztatva
  • 1 csésze szójakocka beáztatva
  • 2 fej hagyma apróra vágva
  • 2 ek olaj
  • 1 piros kápia paprika nagy kockákra vágva
  • 1 nagy sárgarépa nagy karikákra vágva
  • 1 zellerszár vékony szeletekre vágva
  • 2 db nagy krumpli meghámozva
  • 3 db csicsóka (mert épp volt, de amúgy opcionális)
  • 1 csésze paradicsomlé
  • 2 csésze víz
  • 1 kötés petrezselyemzöld vagy zellerzöld


Elkészítése:


  1. A szójakockát 15 percig főzzük sós vízben, majd elöntjük a vizet és jól kinyomkodjuk.
  2. Elővesszük a lassú főzőt (anglul slow cooker vagy crockpot néven ismert).  Ha nincs lassú főző, akkor egy jó vastag fenekű lábast vagy vaslábast.
  3. Belerakjuk az összes hozzávalót a lassú főző kerámia edényébe és beállítjuk a legalacsonyabb hőfokra.  Kb. 3 óra alatt készül el.  A lábasban - attól függően, hogy milyen alacsony a hőfok - kb. 1-2 órára lesz szükség.  Minél lassabban fő, annál jobban összeérnek az ízek.

Nekem ilyen lassú főzőm van: 


A kép forrása: itt




Variációk:

Lencse helyett sárgaborsóval is készíthető.  A következő képek egy másik alkalommal készültek:





Ez pedig egy rizses, cukkinis verzió:







Ha tetszett kérlek oszd meg :)

You Might Also Like

0 comments

A legnépszerűbb bejegyzések

Kövess a Facebook-on

Flickr Images