Gofri - vegán és gluténmentes
vasárnap, július 08, 2018
😏 GOFRI - VEGÁN ÉS GLUTÉNMENTES
Miért? ... mert nem lehet minden nap müzlit reggelizni 😊, sem granolát, sem sült zabpelyhet.
A gluténérzékenyek és az allergiákkal küszködők részére a reggeli jelenti a legnagyobb kihívást. A zabpehely és más gluténmentes gabona- és magpelyhek (például köles, hajdina, quinoa stb.) is unalmassá válik ha minden reggeli a fentiek tejbe áztatott formájáról szól.
A gofri csodálatos találmány. Az 'eredeti' recept tojással és tejjel készül, de - mint sok más hagyományos receptet - ezt is vegánosították vagy veganizálták??? Egyszerű, tápláló, mutatós és olcsó. Másnap, sőt harmadnap is ehető, lefagyasztható és amikor kivesszük a mélyhűtőből pár perc alatt kienged, melegíthető a mikróban vagy a kenyérpirítóban. Nem muszáj asztalhoz ülni vele, utazni is szeret.
Hozzávalók:
- 4 ek napraforgómag
- 1 kk vanília esszenc (vagy 2 tasak vaníliás cukor)
- 3 ek olaj
- 2 ek méz vagy 2 ek barna cukor
- 2 ek kölesliszt, 2 ek hajdnialiszt (vagy 4 ek búzaliszt, ha nem gond a glutén)
- 1/2 kk só
- 4 cs szójatej
- 4 cs finom zabpehely
Elkészítése:
- Összeturmixoljuk a napraforgómagot, vaniliát, olajat, mézet, lisztet, sót kevés tejjel.
- Hozzáadunk 2 cs tejet, 2 cs zabpelyhet, újból jól összeturmixoljuk, kitöltjük egy nagyobb tálba.
- Folytatjuk a fennmaradt 2 cs szójatejjel és 2 cs zabpehellyel.
- Ezt is kitöltjük a tálba, összekeverjük
- Közepes hőfokon sütjük a belga gofrisütőben (az enyém Cuisinart ).
- Ebből az adagból 16 db gofri fog sülni.
Ha tetszett kérlek oszd meg :)
0 comments