Gofri - vegán és gluténmentes

vasárnap, július 08, 2018




😏 GOFRI - VEGÁN ÉS GLUTÉNMENTES


Miért? ... mert nem lehet minden nap müzlit reggelizni 😊, sem granolát, sem sült zabpelyhet.  

A gluténérzékenyek és az allergiákkal küszködők részére a reggeli jelenti a legnagyobb kihívást.  A zabpehely és más gluténmentes gabona- és magpelyhek (például köles, hajdina, quinoa stb.) is unalmassá válik ha minden reggeli a fentiek tejbe áztatott formájáról szól.

A gofri csodálatos találmány.  Az 'eredeti' recept tojással és tejjel készül, de - mint sok más hagyományos receptet - ezt is vegánosították vagy veganizálták???  Egyszerű, tápláló, mutatós és olcsó.  Másnap, sőt harmadnap is ehető, lefagyasztható és amikor kivesszük a mélyhűtőből pár perc alatt kienged, melegíthető a mikróban vagy a kenyérpirítóban. Nem muszáj asztalhoz ülni vele,  utazni is szeret.





Hozzávalók: 

  • 4 ek napraforgómag
  • 1 kk vanília esszenc (vagy 2 tasak vaníliás cukor)
  • 3 ek olaj
  • 2 ek méz vagy 2 ek barna cukor
  • 2 ek kölesliszt, 2 ek hajdnialiszt (vagy 4 ek búzaliszt, ha nem gond a glutén)
  • 1/2 kk só
  • 4 cs szójatej
  • 4 cs finom zabpehely

Elkészítése: 

  1. Összeturmixoljuk a napraforgómagot, vaniliát, olajat, mézet, lisztet, sót kevés tejjel.  
  2. Hozzáadunk 2 cs tejet, 2 cs zabpelyhet, újból jól összeturmixoljuk, kitöltjük egy nagyobb tálba.
  3. Folytatjuk a fennmaradt 2 cs szójatejjel és 2 cs zabpehellyel.
  4. Ezt is kitöltjük a tálba, összekeverjük
  5. Közepes hőfokon sütjük a belga gofrisütőben (az enyém Cuisinart ).
  6. Ebből az adagból 16 db gofri fog sülni.



















 Ha tetszett kérlek oszd meg :)

You Might Also Like

0 comments

A legnépszerűbb bejegyzések

Kövess a Facebook-on

Flickr Images