Tökfőzelék
vasárnap, július 08, 2018😊 TÖKFŐZELÉK
Bármennyire finom a majonézes főzőtök, amikor már az ötödik főzőtököt kapod ajándékba a szomszédasszonytól, szeretnél egy kis változatosságot. Vegán tökfőzelék? Persze, hisz a nagymama receptjében használt tejföl simán helyettesíthető, például ezzel a krumplitejföllel.
Krumpli tejföl - recept itt
Hozzávalók:
- 1 db nagy főzőtök
- 2 db közepes hagyma (én most két megtermett zöld hagymát használtam, szárastól)
- 1/2 db sárga paprika
- 1 db házi paradicsom vagy ennek megfelelő befőzött paradicsom
- 100 ml tejföl (krumpliból vagy rizsből)
- kevés szójatej vagy rizstej
- 1 ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 kötés zöld kapor
- só
Elkészítése:
- A tököt meghámozzuk, legyaluljuk és lesózzuk
- Közben felkockázzuk a hagymát és a paprikát, kevés vízben és az olajban megpároljuk. Nem dinszteljük, nem égetjük az olajat! Mire elpárolog a víz, akkorra már készen is van.
- A tököt jól kicsavarjuk, hozzáadjuk a hagymához/paprikához, 10 percig pároljuk, beletesszük a lehámozott, kockákra vágott paradicsomot.
- Amíg ez fő, az alatt a lisztből és tejből eresztéket készítünk, megvágjuk a zöld kaport.
- Felöntjük a főzeléket az tejföllel és az eresztékkel.
- Ha felfőtt lekapcsoljuk a tüzet és csak most tesszük bele a zöld kaport, sőt tálaláskor is ráér. Ízlés szerint sózzuk.
- Tálaláshoz jó kiegészítő valamilyen hüvelyesből készült fasírt, például ez az adzuki bab fasirt.
Legyaluljuk a főzőtököt és lesózzuk
Ha tetszett kérlek oszd meg :)
0 comments