Tökfőzelék

vasárnap, július 08, 2018




😊 TÖKFŐZELÉK   


Bármennyire finom a majonézes főzőtök, amikor már az ötödik főzőtököt kapod ajándékba a szomszédasszonytól, szeretnél egy kis változatosságot.  Vegán tökfőzelék?  Persze, hisz a nagymama receptjében használt tejföl simán helyettesíthető, például ezzel a krumplitejföllel.




Krumpli tejföl - recept itt



Hozzávalók:



  • 1 db nagy főzőtök
  • 2 db közepes hagyma (én most két megtermett zöld hagymát használtam, szárastól)
  • 1/2 db sárga paprika
  • 1 db házi paradicsom vagy ennek megfelelő befőzött paradicsom
  • 100 ml tejföl (krumpliból vagy rizsből)
  • kevés szójatej vagy rizstej
  • 1 ek liszt
  • 2 ek olaj
  • 1 kötés zöld kapor



Elkészítése:



  1. A tököt meghámozzuk, legyaluljuk és lesózzuk
  2. Közben felkockázzuk a hagymát és a paprikát, kevés vízben és az olajban megpároljuk.  Nem dinszteljük, nem égetjük az olajat!  Mire elpárolog a víz, akkorra már készen is van.
  3. A tököt jól kicsavarjuk, hozzáadjuk a hagymához/paprikához, 10 percig pároljuk, beletesszük a lehámozott, kockákra vágott paradicsomot.  
  4. Amíg ez fő, az alatt a lisztből és tejből eresztéket készítünk, megvágjuk a zöld kaport.
  5. Felöntjük a főzeléket az tejföllel és az eresztékkel.
  6. Ha felfőtt lekapcsoljuk a tüzet és csak most tesszük bele a zöld kaport, sőt tálaláskor is ráér. Ízlés szerint sózzuk.
  7. Tálaláshoz jó kiegészítő valamilyen hüvelyesből készült fasírt, például ez az adzuki bab fasirt.




Legyaluljuk a főzőtököt és lesózzuk





Ha tetszett kérlek oszd meg :)

You Might Also Like

0 comments

A legnépszerűbb bejegyzések

Kövess a Facebook-on

Flickr Images