Salad de boeuf

hétfő, április 08, 2019



- SALAD DE BOEUF 

-  vegán zöldségsaláta - tehén nélkül :)


Hozzávalók:

  • 3 db főtt sárgarépa
  • 2 db főtt petrezselyem gyökér
  • 1 kis szelet főtt zellergumó
  • 5 db közepes főtt krumpli
  • 2 közepes savanyú uborka 
  • 1 csésze főtt zöldborsó (fagyasztott) vagy 1 kicsi konzerv
  • 1 és 1/2  csésze krumpli majonéz


Elkészítése:

  1. A sárgarépát, petrezselymet, zellergumó szeletet és egy közepes hagymát megfőzünk 2 liter sós vízben. 
  2. Leszűrjük, a levet eltesszük, akár le is fagyaszthatjuk, később levesek vagy főzelékek ízesítésére használjuk.
  3. A zöldségeket, a krumplit és a savanyú uborkát apró kockákra vágjuk, egy nagy tálba tesszük.   hagymát tetszés szerint akár eldobjuk, akár belevágjuk a salátába - én bele szoktam vágni, vagy beleturmixolom a majonézbe. 
  4. Hozzáadjuk a zöldborsót és a krumpli majonézt.
  5. Alaposan összekeverjük.
  6. Tálaljuk.






Ha tetszett kérlek oszd meg :)

You Might Also Like

0 comments

A legnépszerűbb bejegyzések

Kövess a Facebook-on

Flickr Images