Saláta befőttes üvegben

hétfő, április 22, 2019


 - SALÁTA BEFŐTTES ÜVEGBEN


Nem csak jól néz ki, de praktikus és utazni is szeret.  Mármint másnap a munkahelyre :)  

Ne bízzuk a véletlenre a holnapi ebédet! Ha nem akarunk perecet, kiflit vásárolni vagy a minden sarkon felbukkanó gyors étkezdében enni, sem egy unalmas szendvicset majszolni az ebédszünetben, itt van egy szuper ötlet!  

Az a szépsége, hogy igen változatossá lehet tenni, the sky is the limit!  Remélem nem lesz hiány ötletben.

Válasszunk egy megfelelő nagyságú befőttes üveget, mondjuk fél literes, széles szájút és rakjuk le rétegesen a hozzávalókat.  

Legalul feltétlenül az öntet megy. Ennek az az előnye, hogy az öntet nem vegyül össze a többi hozzávalóval, minden frissen marad.


Öntet:


- 2 ek tahini
- 3 ek olíva olaj
- 3 ek vegán yoghurt
- 2 ek citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk méz
- só

Összekeverjük a hozzávalókat.  Ez a mennyiség két adagra elég.




Tehát mehet alul az öntet, utána a keményebb zöldségek, pl. sárgarépa, retek, káposzta, paprika, hagyma... ezek nem szívják magukba az öntetet.  Felül pedig az érzékenyebbek: saláta, spenót, zöld levelesek, paradicsom, avokádó, esetleg olajos magvak: szezámmag, kendermag, lenmag stb..  Ez egy zöldség saláta.

A kombinációk száma végtelen:  adhatunk hozzá babfélét, csicseriborsót, lencsét, borsót, tofut, továbbá rizset, quinoat, főtt tésztát vagy bármi mást amiből köretet szoktunk készíteni - így már teljes lesz a menü.

Használat előtt felfordítjuk az üveget, felrázzuk, hadd járja át az öntet a felső rétegeket is.  





Ha tetszett kérlek oszd meg :)

You Might Also Like

0 comments

A legnépszerűbb bejegyzések

Kövess a Facebook-on

Flickr Images